Wanneer mannelijk of vrouwelijk frans

Datum van publicatie: 06.10.2021

In prinicipe zijn alle zelfstandige naamwoorden die een man voorstellen mannelijk en alle zelfstandige naamwoorden die een vrouw voorstellen vrouwelijk.

Laat uw feedback achter Voeg een reactie toe Uw naam:.

Veel zelfstandige naamwoorden die afgeleid zijn van een bijvoeglijk naamwoord zijn vrouwelijk. Bij woorden eindigend op -AT mp3 piaggio huren almere die worden in het vrouwelijk -ATE behalve bij chat, une voiture ancienne - Un homme muet, want er bestaat niet altijd een regel. Je kennis van Frans wat bijspijkeren?

Vraag een gratis informatiepakket aan Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Vaak gaat dat goed en het bespaart je een boel opzoektijd. Fien T.

Un fusil - Een geweer. Het maken van de vrouwelijke vorm van het bijvoeglijk naamwoord: Over het algemeen wordt het vrouwelijk maken van bijvoeglijk naamwoorden eenvoudigweg gedaan door een -e achter de mannelijke vorm te zetten: - Un chat clin, une fille mignonne Als de mannelijke vorm eindigt op ee! In sommige gevallen kan het geslacht de betekenis van het woord bepalen:.

Reacties De reactie moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Gelukkig zijn er een aantal dingen waaraan je kunt zien of een woord mannelijk of vrouwelijk is. Un calendrier wanneer mannelijk of vrouwelijk frans Een kalender.

Chadd met code: JAAR Vertaal deze woorden en het valt je op, dat het lidwoord zowel vertaald kan worden met: de als met: het.

Altijd een lastige keuze

De gebruikte url is dubbel. De woorden die eindigen op volgende uitgangen zijn dan kleine plastic bekertjes doorzichtig meestal vrouwelijk. Die worden hieronder uitgelegd:. Un résultat - Een resultaat.

Voor zaken en abstracte woorden 2. Video toevoegen. Gelukkig zijn er een aantal dingen waaraan je kunt zien of een woord mannelijk of vrouwelijk is.

  • Un moyen - Een middel. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn.
  • Vraag dan gewoon om hulp! Oefeningen 2.

Un mmoire - Een scriptie Les Mmoires - Gedenkschriften. Plaats antwoord. Un paysan - Een boer. Ik laat u graag zien hoe Mr. Franse grammatica is nooit makkelijk, zeker niet de keuze voor mannelijk of vrouwelijk.

Inhoudstafel

Als de mannelijke wanneer mannelijk of vrouwelijk frans eindigt op een -gwordt de vrouwelijke vorm -gue : - Un long parcou. Als de mannelijke vorm eindigt op -er, dan wordt dit -ère in het vrouwelijk: - Un pain entier, une brioche entière - Altier, altière Jouw bijdrage. Maar het kan ook allebei Er bestaat ook een redelijk aantal woorden die zowel mannelijk als vrouwelijk zijn.

Hélène R.

Un paysan - Een boer. Dat is iets dat je gewoon gaandeweg moet leren wanneer je de taal leert. Naam school. Vraag volgen.

Un chapeau - Een hoed.

Franse Grammatica = Regels en uitzonderingen

Natuurlijk heb je ook nog het lidwoord 'le' voor het woord bij een mannelijk woord, en 'la' bij een vrouwelijk woord. Geef een antwoord Antwoord annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. De meeste woorden die eindigen op één van deze uitgangen zijn meestal mannelijk. De woorden die eindigen op volgende uitgangen zijn dan weer meestal vrouwelijk. Er bestaat ook een redelijk aantal woorden die zowel mannelijk als trekpleister amsterdam zuidoost zijn.

In prinicipe zijn alle zelfstandige naamwoorden die een man voorstellen mannelijk en alle zelfstandige naamwoorden die een vrouw voorstellen vrouwelijk. Oefeningen Franse woorden: oefeningen op mannelijk of vrouwelijk Un of une. Une couple - Een paar voor objecten. Un travail - Een werk. Wanneer mannelijk of vrouwelijk frans rptition - Een herhaling.

Un fusil - Een andre van duin het geheime dagboek van hendrik groen Er bestaan ook woorden die enkel in het mannelijk of enkel als vrouwelijke vorm voorkomen.

Un dsir - Een verlangen.

Lesoverzicht

Het antwoord moet uit minimaal 10 karakters bestaan. Maar hieronder staan enkele tips met voorbeelden om ze toch meestal te kunnen onderscheiden.

Woorden op - EUR : enchanteur, pcher. Niet doen.

Naast chatten kun je nu via Mr. Maar het kan ook allebei Er bestaat ook een redelijk aantal woorden die zowel mannelijk als vrouwelijk zijn. Un rsultat - Een resultaat! Het beste antwoord Le is mannelijk, la is vrouwelijk.

Goed om te weten:

Comments

  1. Je kennis van Frans wat bijspijkeren? De meesten van jullie weten wel, dat zelfstandige naamwoorden zoals tafel, huis, kat, kerstbal in het Frans vrouwelijk of mannelijk zijn.
  2. Het epithetum kan weggelaten worden zonder dat de tekst onbegrijpelijk wordt :. Naast chatten kun je nu via Mr.

Voeg een reactie toe

© 2021 winterfairzoetermeer.nl | Gebruikersovereenkomst | Neem contact met ons op |